Companii

Antreprenori locali. Farmacia Ardealul, deţinută de familia Echim, a ajuns la afaceri de 73 milioane lei în 2019 cu 11 farmacii în Piatra Neamţ

Antreprenori locali. Farmacia Ardealul, deţinută de...

Autor: Georgiana Mihalache

04.02.2020, 09:00 794

Farmacia Ardealul, un business de familie din Piatra Neamţ, controlat de familia Echim, şi-a majorat afacerile cu 5,5% în 2019, ceea ce a dus compania la 73 mil. lei anul trecut, potrivit calculelor făcute de ZF.

„Anul 2019 nu a fost unul rău, primul trimestru şi al pa­trulea au fost bune, mai ales că s-au ieftinit peste 1.000 de produse anul trecut cu până la 35%. Noi avem 11 farmacii în oraş, am ocupat toate zonele şi vrem să ne consolidăm poziţia“, a spus Ilie Echim.

Farmacia Ardealul este unul dintre cele mai impor­tante lanţuri regionale de farmacii, activând pe o piaţă con­cu­ren­ţială, dominată de jucătorii cu sute de unităţi la nivel na­ţio­nal. La nivelul judeţului Neamţ, compania are o cotă de pia­ţă de aproape 30% în retailul farmaceutic, potrivit datelor de pe platforma de analiză financiară confidas.ro. Într-un deceniu, Farmacia Ardealul şi-a majorat afacerile de patru ori, de la 19 mil. lei în 2010 la circa 73 mil. lei anul trecut, potrivit calculelor făcute de ZF.

Businessul este controlat de Ilie Echim şi de cei doi copii ai săi, George Echim şi Anca Leureanu.

În total, în România sunt în jur de 8.100 de farmacii, potrivit datelor de la Statistică. Retailul farma generează afaceri de 19 miliarde de lei anual, după cum arată datele de la Registrul Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO