Companii

Antreprenori locali. Farmaciile Catena, deţinute de Anca Vlad, au depăşit 4,7 mld. lei cifră de afaceri în 2020, similar cu nivelul din anul precedent


Alina Marinescu

Alina Marinescu

Autor: Georgiana Mihalache

30.04.2021, 09:00 1947

Reţeaua de farmacii Catena, cel mai mare jucător din retailul farma, a ajuns la afaceri de peste 4,7 mld. lei în 2020, un an marcat de pan­demia de COVID-19.

Businessul a rămas astfel la nivelul din 2019, iar numărul de unităţi a depăşit 850 de farmacii, potrivit datelor oferite de companie.

„Vom continua planurile de ex­tin­dere prin achiziţii şi în anul 2021, în zonele pe care încă nu le acoperim. De asemenea, vom investi în dez­vol­tarea profesională şi personală a echi­pei, în tehnologizare, dar şi în mo­dernizare“, a spus Alina Marines­cu, director general al Catena.

Anul trecut, sub bran­dul Catena au mai intrat încă nouă unităţi, iar re­ţea­ua farmaceutică are peste 5.500 de angajaţi. Pandemia de COVID-19 a schimbat com­porta­men­tul pa­cienţilor, care, din tea­ma de in­fec­ta­re, au amânat sau anulat vizita la me­dic pentru eva­luarea stării de să­nătate.

Acest lucru a pus presiune şi pe vânzările din farmacii, în con­textul unui număr mai mic de reţete eliberate de medici.

Brandul Catena a apărut în 1998, după ce antrepre­noa­rea Anca Vlad a cumpărat o re­ţea de 30 de farmacii din Piteşti, judeţul Argeş, care deţinea şi un depozit. Antreprenoarea a consolidat permanent afacerea prin deschideri şi achiziţii şi a transformat reţeaua regională în una la nivel naţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO