Companii

Antreprenori locali. Florea Grup investeşte 1,3 mil. euro într-un proiect fotovoltaic pentru cele patru fabrici Petra Pavaje din Alba Iulia, Ploieşti, Arad şi Roman. Panourile solare ar urma să asigure până la 40% din autonomia energetică a liniilor de producţie

În toamna anului 2021, Florea Grup din Alba a început construcţia la cea de-a patra fabrică de prefabricate din beton Petra Pavaje, care se va afla în judeţul Neamţ, la Roman.

În toamna anului 2021, Florea Grup din Alba a început construcţia la cea de-a patra fabrică de prefabricate din beton Petra Pavaje, care se va afla în judeţul Neamţ, la Roman.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.03.2022, 19:00 337

Producătorul de materiale de construcţii Florea Grup din Alba instalează un proiect fotovoltaic constând în patru parcuri cu o suprafaţă totală de 10.000 de metri pătraţi pe cele patru fabrici Petra Pavaje pe care le deţine pe platformele industriale din Alba Iulia, Ploieşti, Arad şi Roman. Panourile solare ar urma să asigure până la 40% din autonomia energetică a liniilor de producţie. Investiţia este de 1,3 milioane de euro.

„Sistemele solare instalate sunt desti­nate autoconsumului, ceea ce înseamnă produse cu impact redus asupra me­diului. Puterea insta­lată a celor patru generatoare fotovol­taice este în total de 1.740 kWp. Panourile vor fi montate pe halele de producţie şi pe zona de depozitare a agregatelor, însu­mând 9.965 mp instalaţi. Prin punerea în funcţiune a acestui proiect fotovoltaic, compania Florea Grup va contribui la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu 631 tone/an şi 6 kg reducere deşeuri radioactive“, spun reprezentanţii Florea Grup.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO