Companii

Antreprenori locali. George Stamate, Arabesque: România este încă foarte interesantă pentru investitori

Antreprenori locali. George Stamate, Arabesque: România...

Autor: Ramona Cornea

15.10.2019, 07:00 812

Arabesque, distribuitor de materiale de construcţii controlat de Cezar Rapotan, este una dintre cele mai mari zece companii antreprenoriale din România, cu afaceri de 1,7 mld. lei.

 

George Stamate, directorul departamentului Key Accounts din cadrul Arabesque, companie deţinută de Cezar Rapotan şi care activează în retailul şi distribuţia de materiale de construcţii, spune că piaţa materialelor de construcţii este pe un trend crescător în 2019 şi că va avea o evoluţie similară cu cea de anul trecut.

„Mă aştept la un trend crescător al pieţei de materiale de construcţii, la fel ca anul trecut. România este încă foarte interesantă pentru investitori, pentru dezvoltatori. Preţul de producţie în construcţii este mult mai mic decât în multe alte ţări din Europa. Pentru dezvoltatori este foarte interesant să producă acum în România, chiar dacă poate unii dintre ei vor vinde peste 2-3 ani“, a declarat George Stamate în cadrul conferinţei ZF Birouri & Rezidenţial 2019.

Distribuitorul român de materiale de construcţii Arabesque din Galaţi, deţinut de Cezar Rapotan, a ra­por­tat afaceri în uşoară scădere pentru anul 2018, rezultatul coborând sub 1,7 miliarde de lei după ce în anul anterior trecuse de acest prag. În acelaşi timp, numărul de angajaţi a scăzut cu circa 170 de oameni pe parcursul anului trecut, doar profitul fiind în creştere. Astfel, profitul din 2018 al Arabesque a fost de trei ori mai mare faţă de cel din 2017, după cum arată datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO