Companii

Antreprenori locali. Ion Şoloman, Best Market: În lupta cu retailerii străini ai de ales, închizi sau devii mai bun. Noi suntem vecini cu Profi şi Mega Image

Antreprenori locali. Ion Şoloman, Best Market: În lupta...

Autor: Cristina Roşca

13.08.2020, 09:00 1254

Retailerul Best Market are cinci magazine active pe segmentul de proximitate, nouă supermarketuri şi o unitate în Târgovişte care măsoară 800 mp.

Reţeaua de magazine Best Market nu­mără 15 unităţi, dintre care zece în judeţul Dâmboviţa şi cinci în Bucureşti, iar planurile companiei sunt să se dez­volte cu două supermarketuri noi pe an. Cu afaceri de circa 80 mil. lei, retailerul este unul dintre cei mai puternici jucă­tori independenţi din comerţul alimentar local.

„Începând cu 2019 am decis să ne dez­voltăm cu supermarketuri construi­te de noi de la zero, preferabil pe te­re­nuri proprii. Astăzi, din totalul de 15 uni­tăţi, 12 sunt în chirie şi trei în proprietate. Pe viitor vom merge în spe­cial în pro­prie­tate pentru că astfel pu­tem să respectăm for­matul pe care ni-l dorim“, spune Ion Şoloman (52 de ani), antreprenorul care deţine împre­ună cu familia sa retailerul Best Market.

El adaugă că investiţiile sunt mai mari astfel, un magazin propriu costând între 180.000 şi 230.000 de euro fără fondul de marfă. Preţul terenului e cel care variază şi dă diferenţa.

În 2019 compania a deschis un magazin de 450 mp, investiţie greenfield, la Gura Ocniţei în judeţul Dâmboviţa.

În februarie 2020 a urmat o nouă inaugurare în Şotânga, localitate din acelaşi judeţ.

El spune totodată că loc de dezvoltare există încă în piaţă.

„Noi suntem vecini cu Profi şi Mega Image. Mergem lângă ei şi ne găsim loc pentru că avem o altă politică de preţ. Ne poziţionăm pe segmentul de mijloc, pe când Profi pariază pe preţuri mici, iar Mega Image e pe segmentul premium.“

În trei localităţi din Dâmboviţa magazinele Best Market sunt la mai puţin de 100 de metri de cele ale reţelelor internaţionale Profi şi Mega Image.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO