Companii

Antreprenori locali. Levente Bara vinde businessul Supremia din Alba cu 30-40 mil. euro

Antreprenori locali. Levente Bara vinde businessul...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

28.03.2017, 00:07 1829

Antreprenorul Levente Bara, proprietarul producătorului de ingrediente pentru industria alimentară şi de condimente Supremia Grup cu afaceri de 52 mil. euro, a bătut palma cu grupul francez Solina pentru vânzarea companiei, la 16 ani după ce a fondat-o.

Tranzacţia este estimată la 30-40 milioane de euro, conform evaluării ZF. Achiziţia are nevoie de aprobarea Consiliului Concurenţei pentru a putea fi finalizată.

ZF a scris despre intenţia lui Levente Bara de a vinde compania încă din luna noiembrie a anului trecut, însă antreprenorul a negat atunci informaţia.

Compania a fost înfiinţată în anul 2000, iar la înce­pu­tul anului 2001 a semnat primul contract. Supremia Grup era deţinută la acea vreme de soţii Mihaela şi Levente Bara, care ulterior au divorţat. Mihaela Bogdan (fostă Bara),

42 de ani, a fost asociat în cadrul firmei din 2001 şi pâ­nă la mijlocul anului 2013, atunci când a divorţat de Levente Bara. Supremia Grup s-a dezvoltat puternic în ulti­mii ani, exporturile fiind un motor de dezvoltare important al businessului. În jur de 15% din vânzările companiei sunt realizate la export, principalele pieţe externe fiind China, Marea Britanie, Franţa, Egipt, Africa de Sud sau Rusia. Levente Bara este al patrulea antreprenor din judeţul Alba care îşi vinde businessul către companii străine, după Ioan Tecar (Pehart Tec), Raul Ciurtin (Albalact) şi Ioan Istrate (Alpin 57 Lux).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO