Companii

Antreprenori locali. Producătorul apei minerale ZIZIN investeşte 5 mil. euro într-o nouă fabrică

Antreprenori locali. Producătorul apei minerale ZIZIN...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.12.2022, 08:00 591

Apemin ZIZIN, producător de apă minerală deţinut de familia Lazăr, va deschide anul viitor o nouă fabrică după o investiţie de peste 5 milioane de euro. 

„După mai bine de 50 de ani de îmbuteliere pe actualul amplasa­ment, apa minerală naturală ZIZIN va avea o nouă casă în 2023. Anul acesta, compania noastră a demarat lucrările unei noi fabrici, un proiect ambiţios ce va asigura producţia şi va menţine fluxul logistic şi admi­nistrativ la standarde înalte de per­for­manţă“, a spus pentru ZF Laura Lazăr, CEO al companiei.  Noua fabrică va aduce cu sine o creştere a capacităţii de producţie şi totodată a echipei, a explicat antreprenoarea. Aceasta este cea mai nouă investiţie în sectorul apelor minerale, un domeniu unde consumul a fost pe o pantă ascendentă în ultimii ani, conform datelor din piaţă.

În România, vânzările de apă îmbuteliată în magazine, din care cea mai mare pondere o are apa mine­rală naturală, s-au situat anul trecut la 2,2 miliarde de litri, ceea ce în­seamnă că fiecare român a consumat în 2021 circa 116 litri de apă, arată datele companiei de cercetare Euromonitor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO