Companii

Antreprenori locali. Producătorul de material rulant Softronic din Craiova: Suntem acoperiţi cu contracte pe tot anul. Lucrăm la capacitate maximă

Antreprenori locali. Producătorul de material rulant...

Autor: Mirabela Tiron

08.08.2022, 17:40 359

Softronic din Craiova,  singura fabrică producătoare de rame şi locomotive electrice din Europa de Est, con­tro­lată de patru antreprenori români, a finalizat primul semestru din acest an cu afaceri în creştere cu 49% faţă de  prima jumătate a anului trecut, potrivit oficialilor companiei.

„Lucrăm la capacitate maximă. Suntem acoperiţi cu contracte pe tot anul, am livrat două locomotive în Bulgaria. În primul semestru am avut o creştere cu 49% a cifrei de afaceri, însă acest trend nu se va păstra în a doua jumătate a anului. Pe tot anul am bugetat o creştere cu 10-15% faţă de anul anterior“, potrivit oficialilor companiei.

Înfiinţată în 1991 la Craiova, Softronic are singura fabrică ce produce rame şi locomotive electrice în Europa de Est şi care vinde în prezent locomotivele electrice în străinătate.

„Vindem pe piaţa locală către operatorii privaţi, către operatorii de stat nu vindem pentru că nu am primit comenzi. În continuare ne confruntăm cu criza de componente electrice şi electronice, care nu s-a atenuat“,  a spus Radu Zlatian, directorul de dezvoltare al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO