Companii

ANTREPRENORI LOCALI. Producătorul de morărit şi panificaţie Oltina din Urlaţi, la un pas de 1 mld. lei în 2021

Oltina Impex Prod Com a luat anul trecut un credit de 100 milioane de lei de la EximBank prin Programul financiar de susţinere a companiilor mari.

Oltina Impex Prod Com a luat anul trecut un credit de 100 milioane de lei de la EximBank prin Programul financiar de susţinere a companiilor mari.

Autor: Florentina Niţu

30.06.2022, 10:00 342

♦ Compania şi-a dublat cifra de afaceri şi a devenit liderul pieţei.

Oltina Impex Prod Com, companie controlată majoritar de Cosmin Olteanu (53 de ani), un antreprenor foarte discret, a devenit în 2021 cel mai mare jucător din piaţa produselor de morărit şi panificaţie, unde activează peste 7.000 de companii.

Producătorul de pâine din Urlaţi, înfiinţat în 1994, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 998,8 milioane de lei, dublu faţă de anul precedent. Reprezentanţii companiei nu au răspuns, contactaţi de ZF, până la închiderea ediţiei. Din datele ZF, compania face şi comerţ cu cereale, iar 2021 a fost un an cu o producţie record de cereale şi cu preţuri istorice.

Datorită rezultatului spectaculos al producătorului prahovean în 2021, liderul ultimilor ani, Vel Pitar, deţinut de fondul american de investiţii Broadhurst, cu o cifră de afaceri de 586 de milioane de lei anul trecut, a coborât pe a doua poziţie în topul celor mai mari jucători din industrie după cifra de afaceri. Vel Pitar a avut la rândul său un avans de 32% în 2021 versus 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO