Companii

Antreprenori locali. Producătorul de tâmplărie Barrier din Bacău cucereşte piaţa din Italia

Antreprenori locali. Producătorul de tâmplărie Barrier...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

05.09.2022, 08:30 343

Adrian Gârmacea, antreprenorul care deţine producătorul de tâmplărie Barrier din Bacău, are în plan deschiderea a cinci depozite pe teritoriul Italiei, una dintre principalele sale pieţe de export, pentru a facilita vânzările.

„Vom închiria şi vom face centre logistice, primul fiind planificat să fie deschis în septembrie, la Milano, iar al doilea – la Roma. Mergem după cererea pe care am remarcat-o în rândul clienţilor“, spune Adrian Gârmacea. În Italia, Barrier nu este prezent cu francize proprii, aşa cum este cazul în Belgia, Elveţia şi Unga­ria, însă această piaţă a generat me­reu rezultate bune pentru producă­torul din Bacău, având un profil al cererii asemănător cu cel din România.

În plus, Italia a pornit un program prin care statul decontează 110% din costurile pe care le implică renovarea caselor pentru a deveni mai eficiente energetic, eco-friendly şi rezistente în faţa unor eventuale cutremure. Suma maximă care poate fi decontată este de 100.000 de euro, iar această iniţiativă este o mană ce­rească, printre altele, pentru compa­niile din producţia de tâmplărie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO