Companii

Antreprenori locali. Producătorul de vinuri Cotnari, controlat de Constantin Deleanu, a ajuns la afaceri de 159 mil. lei în 2018, în creştere cu 7%. Cotnari este al treilea cel mai mare jucător de pe piaţa vinurilor

Antreprenori locali. Producătorul de vinuri Cotnari,...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.09.2019, 00:07 1615

Cotnari, producător de vinuri din judeţul Iaşi, a terminat anul 2018 cu o cifră de afaceri de aproape 159 de milioane de lei (34 mil. euro), în creştere cu 7% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Acesta este al nouălea an consecutiv pentru producătorul de vinuri în care se clasează pe poziţia a treia în topul jucătorilor de pe această piaţă în funcţie de cifra de afaceri. Primii sunt Cramele Recaş şi Jidvei, conform datelor de la Registrul Comerţului.

Cotnari, companie cu o istorie de circa 70 de ani, este condusă din funcţia de preşedinte de Constantin Deleanu, care este şi unul dintre acţionari, având circa 30% din titluri, conform celor mai recente date.

Constantin Deleanu a lucrat în cadrul producătorului de vin încă de la începutul anilor ’90, înainte ca societatea să fie privatizată prin metoda MEBO. El a fost până în 2004 director economic al companiei, ulterior fiind numit preşedinte. Anual, compania vinde aproximativ 15 milioane de sticle.

Compania vinde vinurile şi pe pieţele externe în ţări precum Spania, Germania, Italia, Franţa, Cipru, SUA şi Canada. Circa 10% din vânzările Cotnari sunt reprezentate de exporturi, potrivit ultimelor date.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO