Companii

Antreprenori locali. Proinvest Group, companie din construcţii, dezvoltă un parc industrial la Iaşi. Proinvest Group are în prezent şapte fabrici, toate în Paşcani

Vasile Sandu

Vasile Sandu

Autor: Alina-Elena Vasiliu

07.03.2022, 07:10 675

Proinvest Group, o companie specializată în prelucrarea oţelului, are un buget de investiţii de 10-12 mi­lioane de euro pentru 2022, an care va continua un plan de dezvol­ta­re pe termen lung, care a început în 2021 şi presupune 100 mil.  euro în total.

„Concret, în 2022 vom investi în dez­voltarea unui parc industrial la Iaşi, unde vom deschide o nouă fa­cilitate de producţie a grupului, pri­me­le investiţii implicând construcţia unei fabrici de sisteme de depozitare şi a unui centru logistic pentru noua di­vizie de logistică a grupului Proin­vest, lansată în 2021, respectiv ACAGO Logistics“, spune Vasile Sandu.

Prin începerea proiectului de dezvoltare a parcului industrial de la Iaşi, compania se aşteaptă să ajungă mai uşor la forţa de muncă calificată în şcolile şi centrele universitare din Iaşi.

Proinvest Group a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de circa 250 de milioane de lei, în creştere cu 70% faţă de anul precedent.

Profitul a ajuns la peste 5 milioane de euro, tot în creştere, însă numărul de angajaţi a rămas la nivelul anului 2020, adică aproximativ 385.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO