Companii

Antreprenori locali. Radu Enache, acţionar al Continental Hotels: Fondul de investiţii GED vrea să iasă din acţionariat, investiţia a ajuns la maturitate

Radu Enache, acţionarul majoritar al grupului hotelier Continental

Radu Enache, acţionarul majoritar al grupului hotelier Continental

Autor: Cristina Roşca

05.02.2020, 10:53 847

Grupul Continental este unul dintre cei mai mari jucători din industria hotelieră, cu un total de 13 unităţi de cazare, dintre care 12 active, cu un total de peste 1.850 de camere.

Fondul de investiţii spaniol GED caută cumpărător pentru pachetul de aproape 30% din acţiunile grupului hotelier Continental, potrivit omului de afaceri Radu Enache, acţionarul majoritar al businessului.

„Partenerul nostru în businessul Continental, fondul de investiţii GED, caută să vândă pachetul de acţiuni pe care îl deţine, de 29,9%, dat fiind că investiţia a ajuns la maturitate“, spune antreprenorul.

Fondul a intrat în acţionariat acum circa opt ani pentru a doua oară, deţinând anterior - între 1997 şi 2006 - 20% din titlurile grupului hotelier. „Am avut o colaborare foarte bună cu GED, aşa că îi vom ajuta şi susţine în procesul de vânzare. Nu exclud să cumpăr chiar eu acest pachet, însă este prematur să vorbim despre asta. Cert însă e că eu nu voi vinde“, spune Radu Enache.

Grupul Continental numără 13 unităţi hoteliere, dintre care 12 active, cu un total de peste 1.850 de camere.

Continental Hotels este una dintre cele mai mari companii hoteliere din România, iar în 2018, ultimul an pentru care există date publice, a avut afaceri de 125,8 mil. lei, plus 6%.

Radu Enache nu oferă cifre aferente anului trecut, dar spune că a fost unul bun pentru business.

Astfel, vânzarea de către GED a pachetului de acţiuni în cadrul Continental vine într-un moment bun.

Spaniolii mai deţin în România şi agenţiile de turism Happy Tour şi paravion, şi Diamedix, activă pe segmentul de import şi distribuţie de produse diagnostice (reactivi, consumabile şi aparatură de laborator) şi Infopress Group din sectorul tipografiilor, potrivit site-ului propriu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO