Companii

Antreprenori locali. Roxana Maftei a dus brandurile Farmacia Tei şi Bebe Tei la peste 1 miliard de lei în 2020

Roxana Maftei

Roxana Maftei

Autor: Georgiana Mihalache

03.06.2021, 09:00 1017

Brandurile Farmacia Tei şi Bebe Tei controlate de antrepre­noa­rea Roxana Maftei au trecut de pragul de 1 mld. lei afaceri cumulate în 2020, po­trivit datelor pu­bli­cate la Mi­niste­rul Finan­ţe­lor. În cinci ani, cele do­uă busi­nessuri au crescut de patru ori la nivel de vân­zări cumulate, bifând una din­tre cele mai rapide creş­teri din industria farma.

Astfel, după ce în 2019 cele două bran­duri au ajuns la 951 mil. lei, anul trecut, în plină pandemie, au făcut un salt de aproape 20%, până la 1,1 mld. lei, din datele de la Finanţe.

Creşte­rea a fost susţinută în spe­cial de re­zultatele Farmaciei Tei, iar co­men­zi­le online au fost un alt motor de creş­tere, după cum spunea ante­rior fon­da­toarea companiilor, Roxana Maftei.

„Pentru 2021 vrem să des­chidem o nouă unitate a Bebe Tei şi Far­ma­cia Tei va avea de asemenea o loca­ţie, do­uă, în funcţie de cum ne­go­ciem spa­ţiile“, spunea an­te­rior pentru ZF Roxana Maftei. În prezent, sunt şase far­macii, cinci în Bucureşti şi una în Constanţa. Supermarketul de pro­du­se pen­tru bebeluşi Bebe Tei a apărut pe piaţa din Capitală în 2014.

În total, din brandul Farmaciei Tei s-au desprins patru magazine Bebe Tei, amplasate în general lângă farmaciile de sub acelaşi brand.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO