Companii

Antreprenori locali. Roxana Maftei, Farmacia Tei: Continuăm extinderea, avem curaj şi susţinere. Atacăm provincia şi deschidem magazine în Focşani şi Piteşi, pe lângă deschiderile din Popeşti- Leordeni şi sectorul 4 din Capitală

Antreprenori locali. Roxana Maftei, Farmacia Tei:...

Autor: Mirabela Tiron

24.04.2023, 00:07 2360

LanŢul de farmacii Tei, unul din cele mai dinamice businessuri de pe piaţa locală, controlat de antrepre­noarea Roxana Maftei, a finalizat anul trecut cu afaceri de 950 de milioane de lei, în creştere cu 9,4% faţă de anul anterior, potrivit oficialilor companiei. Bebe Tei a finalizat cu afaceri de 586 mil. lei, mai mari cu 30%.

„Anul acesta vom depăşi un miliard de lei la Farmacia Tei, în primul trimestru am avut o creştere cu 9%, iar la Bebe Tei cu 33%. Creşterea  în cifra de afaceri este normală şi vine şi din creşterea preţurilor şi a numărului mai mare de bonuri. Dar valoarea bonului mediu s-a redus cu 7-10% în funcţie de lună. Se vede o scădere în volum, oamenii sunt mai  atenţi şi consider că pe viitor va scădea şi mai mult valoarea bonului“, a spus pentru ZF Roxana Maftei, proprietara lanţului, care a devenit un fenomen în Capitală. Anul trecut Pavăl Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Adrian şi Dragop Pavăl de la Dedeman, a cumpărat 30% din acţiunile companiilor Farmacia Tei şi Bebe Tei iar în iulie Consiliul Concurenţei a aprobat tranzacţia.

Farmacia Tei şi Bebe Tei continuă extinderea prin deschiderea de noi magazine în Capitală, dar atacă şi provincia cu conceptul care a devenit un fenomen pe piaţa locală.

„Deschidem în mai o farmacie în Popeşti Leordeni, pe Şoseaua Olteniţei, pe o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi. Începem să atacăm provincia, avem curaj şi susţinere. În  iulie deschidem la Piteşti o farmacie Tei şi un Bebe Tei în galeriile din centrul Auchan, la finalul anului deschidem în Focşani şi farmacie şi Bebe Tei şi tot la sfârşitul anului deschidem farmacie”, a declarat ea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO