Companii

Antreprenori locali. Rucsandra Hurezeanu, Ivatherm: Ucraina şi Rusia ar fi contribuit, în condiţii normale, cu 7% la business în 2022

Rucsandra Hurezeanu

Rucsandra Hurezeanu

Autor: Cristina Roşca

08.03.2022, 07:00 177

Producătorul local de dermatocosmetice Ivatherm a găsit noi parteneri în Irak şi în Emiratele Arabe Unite în contextul războiului din Ucraina, ţară invadată de Rusia acum mai bine de o săptămână.

„Am vrea să livrăm în Rusia, dar nu au cum să ne plătească. Plus că nici nu ajung produsele. Vin­deam bine atât în Ucraina, cât şi în Rusia. Pe ambele pieţe aveam par­te­neri buni (distribuitori - n.red.), astfel că erau ţări cu potenţial foarte mare de creştere“, spune Rucsandra Hurezeanu, fondatoarea Ivatherm.

Vânzările din cele două ţări ar fi contribuit în acest an, în condiţii normale, cu circa 7% la totalul businessului producătorului de dermatocosmetice. Anul trecut, Ivatherm a făcut pasul către Rusia, India şi Vietnam, astfel produsele dermatocosmetice sub acest brand au ajuns să fie prezente în aproape 20 de ţări din lume. În România, ele sunt vândute în circa 1.000 de farmacii.

Ivatherm şi-a majorat afacerile cu 27% în 2020 faţă de 2019, având o cifră totală de afaceri de 20,8 mil. lei. Anul acesta a venit cu mai multe provocări pentru producătorul de dermatocosmetice, însă compania a reuşit să închidă 2021 cu o creştere de 11%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO