Companii

Antreprenori locali. Traderul de cereale Brise Group a vândut un teren de 100 de hectare în Constanţa pentru 3,1 mil lei

Antreprenori locali. Traderul de cereale Brise Group a...

Autor: Florentina Niţu

09.01.2019, 00:07 3876

Brise Group, unul dintre cele mai mari grupuri din agrobusiness, con­trolat de antreprenorul Marius Bucur, a vân­dut un teren de 100 de hec­tare către compa­nia Agro­serv Trading din Con­stanţa, care cul­ti­vă ce­reale şi fructe ole­agi­noa­se şi care este de­ţi­nu­tă de antreprenori locali.

Preţul la care a fost vândut terenul a fost de 3,1 milioane de lei, po­tri­vit Ministerului Agri­cul­turii, care a avizat tran­zacţia. La valoarea acestei tran­zac­ţii, pre­ţul unui hectar de teren arabil a fost de 31.000 de lei.

„Am cumpărat pământul pentru că vrem să îl lucrăm“, au spus fonda­torii Agroserv Trading pentru ZF.  Agroserv Trading, companie în­fiin­ţată în 2008, este controlată de Caraman Dumitru (62 ani) şi de Caraman Stelian (36 ani).

Terenul arabil se află în extra­vi­la­nul lo­calităţii Ciocârlia, din ju­deţul Constanţa.

Tran­zacţia a avut loc pe data de 12 de­cem­brie, prin două tran­şe, o dată fiind achi­ziţionată o parcelă de 50 de hectare, în va­loare de 1,55 mi­lioane de lei, iar a do­ua oară încă o parcelă de 50 de hec­tare, în valoare de 1,55 milioane de lei, potrivit avizului de la Ministerul Agriculturii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO