Companii

Antreprenori locali. Un inginer face cornuleţe cu gem şi pişcoturi într-o fabrică din satul Colteşti, judeţul Vâlcea: Avem 100 de angajaţi şi vindem produsele în marile reţele de magazine

Datele publice de la Ministerul de Finanţe arată că în 2021 compania Panitrans a finalizat cu o cifră de afaceri de 19,1 milioane de lei şi un profit net de 862.000 lei.

Datele publice de la Ministerul de Finanţe arată că în 2021 compania Panitrans a finalizat cu o cifră de afaceri de 19,1 milioane de lei şi un profit net de 862.000 lei.

Autor: Mirabela Tiron

01.04.2022, 19:20 1500

♦ Anul trecut fabrica a avut o cifră de afaceri de 19,1 milioane de lei, în creştere cu 8% faţă de anul anterior ♦ Fabrica are o capacitate totală de 150-170 de tone  de produse lunar.

Compania Panitrans, care operează o fabrică de pişcoturi şi cornuleţe în satul Colteşti (comuna Alunu, judeţul Vâlcea), a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 19,1 milioane de lei, în creştere cu 8% faţă de anul anterior, potrivit datelor publice.

„Fabrica din Colteşti, comuna Alunu, se întinde pe 1.500 de metri pătraţi şi avem 100 de angajaţi. Putem produce între 150 şi 170 de tone de produse lunar dar nu am mers niciodată la capacitate maximă. Producem pişcoturi de casă şi cornuleţe cu caisă şi vişină“, a spus pentru ZF Mircea Vlăduţu, 55 de ani, proprietarul fabricii din judeţul Vâlcea. Antreprenorul a pariat pe cornuleţe, o nişă mai puţin aglomerată faţă de nişa napolitanelor, biscuiţilor sau covrigeilor, pe care activează mai multe corporaţii cu capital străin.

El a pus bazele fabricii în 2005 şi a investit circa 1,5 milioane de euro în dezvoltarea unităţii de producţie. „Am dezvoltat fabrica cu credite în special, mai puţin fonduri europene. Avem două linii de producţie. Vom mai pune un utilaj în funcţiune. Anul trecut am avut vânzări în creştere, să vedem cum va fi acest an. Vindem produsele în Metro, Cora, Penny (sub brandul lor) dar vindem produse şi sub brandul nostru Panitrans“, a spus antreprenorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO