Companii

Antreprenori locali. Vasile Lucuţ, Unicarm: Am finalizat investiţiile de 12-13 mil. euro, bugetate şi programate la începutul anului, deşi 2020 a fost un an greu

Vasile Lucuţ

Vasile Lucuţ

Autor: Florentina Niţu

03.12.2020, 00:07 1393

Unicarm, cea mai mare companie antre­pre­norială din Satu Mare, con­tro­lată de românul Vasile Lucuţ, şi unul din­tre cei mai mari jucă­tori de pe piaţa căr­nii, a investit în acest an 12-13 mi­l. euro în dez­vol­tarea busi­nes­sului, în pofi­da pro­vo­cărilor aduse de pan­demia de COVID-19.

„Anul 2020 a fost foar­te greu din cauza pan­demiei de Covid-19, dar es­ti­măm că vom avea ace­eaşi cifră de afa­ceri ca anul trecut, în jur de 150 de mi­li­oa­ne de euro, însă profitul va fi mai mic. Am fina­lizat in­vestiţiile de 12-13 mil. eu­ro, bugetate şi pro­gra­ma­te la în­ce­putul anu­lui, am fă­cut o fermă mai mare de ani­male, care are în prezent 2.000 de ca­pete de bovine de carne, am făcut un de­po­zit de cereale, am rebranduit şi re­mo­delat cele 120 de magazine, dintre care 10 ma­gazine sunt noi, deschise în acest an“, a spus pentru ZF Vasile Lucuţ. Pro­fi­tul com­paniei s-a situat în 2019 la 12,6 mil. lei (peste 2,5 mil. euro), potrivit datelor publice.

Antreprenorul susţine că cei 3.200 de angajaţi ai Unicarm „au făcut o mun­că dublă faţă de alţi ani“ pentru a conti­nua activitatea în contextul actual, res­pec­tând măsurile de protec­ţie împotriva nou­lui coronavirus.

Reţeaua Unicarm este una dintre cele mai extin­se reţele de acest fel din ţără, conform celor mai recente date, iar antrepre­norul Vasile Lucuţ mai deţine şi res­taurantul Crenguţa din Satu Mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO