Companii

Antreprenori locali. Viorel Tudose, Getica 95: Asistăm la cel mai mare preţ al energiei şi nu doar în România, ci la nivel european. Ca direcţii de dezvoltare, ne uităm spre zona de producţie

Antreprenori locali. Viorel Tudose, Getica 95: Asistăm la cel mai mare preţ al energiei şi nu doar în România, ci la nivel european. Ca direcţii de dezvoltare, ne uităm spre zona de producţie

Viorel Tudose, proprietar Getica 95: Am vrea un portofoliu de producţie de 100 MW în următorii 2-3 ani. Ne uităm la un mix de tehnologii, dar cred că cele mai bune sinergii le-am avea pe o combinaţie de gaz cu energie solară. De asemenea, ne uităm la zona de hidrogen. Sperăm să găsim şi lichidităţile necesare.

Autor: Roxana Petrescu

07.06.2021, 10:00 418

♦ Getica 95, afacere de furnizare a energiei deţinută de omul de afaceri Viorel Tudose, a devenit anul trecut liderul privat al comerţului cu electricitate către segmentul concurenţial, imediat după Electrica Furnizare şi Enel Energie, companii dublate de o infrastructură de distribuţie semnificativă ♦ Dincolo de consolidarea poziţiei dobândite, Tudose spune că analizează posibile investiţii în zona de producţie a energiei, identificarea lichidităţilor necesare fiind principala provocare.

„Avem un an atipic, aşa că este greu de estimat unde vom fi la finalul lui 2021. Am început ca li­der de piaţă, dar vor­bim de un seg­ment foarte volatil, mar­cat de cele mai mari preţuri la ener­gie pen­tru al doi­lea tri­mes­­tru. Iar situaţia nu este doar la noi, ci o vedem peste tot în Europa“, spune Viorel Tudose.

Potrivit datelor de la Ministerul Finan­ţelor, Getica 95 a terminat anul trecut cu un business de 1,5 miliarde de lei, de 2,3 ori mai mare faţă de cel din 2019, şi un profit net de 81,5 milioane de lei faţă de cele 26,1 milioane de lei din anul anterior. Creşterea cotei de piaţă a fost principalul factor al acestei ascensiuni.

Potrivit datelor din rapoartele Autori­tă­ţii Naţionale de Reglementare în dome­niul Energiei (ANRE), Getica 95 a ajuns la finalul anului trecut la o cotă pe piaţă concu­renţială a energiei de 9,36% faţă de 5,97% în 2019.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO