Companii

Antreprenorii din Braşov îşi menţin optimismul, fiecare mergând mai departe cu planurile de dezvoltare, iar printre problemele cu care se confruntă se regăsesc forţa de muncă şi finanţarea capitalului de lucru

Antreprenorii din Braşov îşi menţin optimismul,...

Autor: Mircea Nica

15.11.2022, 00:07 540

Businessurile antreprenorilor din Braşov îşi menţin optimismul, cu planurile deja făcute pentru următorii paşi, iar două dintre problemele cu care se confruntă în această perioadă sunt forţa de muncă şi finanţarea capitalului de lucru, au fost câteva din subiectele atinse la conferinţa ZF Investiţi în România, organizată la Braşov, un proiect al Ziarului Financiar şi CEC Bank.

Nicolae Stinghe, director general şi administrator al STS Trading, a explicat că volumul de vânzări este în creştere, preţurile s-au aliniat cu costurile de producţie, dar principalele probleme cu care se confruntă businessul său, ca producător de carne de curcan şi de pasăre, sunt asigurarea de finanţare a capitalului de lucru şi forţa de muncă.

„În această perioadă de pandemie plus acest an, capitalul de lucru s-a dublat. A doua problemă ar fi forţa de muncă. În această industrie suntem similari cu cei din construcţii”. Deşi reprezentanţi ai sistemului bancar văd semne de stabilizare, acesta este la un nivel mai mare decât era în ultimii 10 ani. “Deocamdată, dacă lucrurile vor evolua cu o inflaţie în scădere, vom putea vedea un 2023 cu un potenţial mai bun, în special din perspectiva dobânzilor”, a spus Ionuţ Lianu, director Trezorerie, CEC Bank.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO