Companii

Antreprenorii din comerţ avertizează: Din China vin şocuri formidabile

Antreprenorii din comerţ avertizează: Din China vin...

Autor: Cristina Roşca

11.10.2021, 07:30 3766

Produsele care vin din China - de la pahare de carton la periuţe de dinţi - s-au scumpit şi cu 20-25% faţă de anul trecut. Preţul făinii a crescut cu 20-30% de la începutul anului pentru unii procesatori, în timp ce pâinea s-a scumpit cu 4,5% faţă de 2020, totul într-un an cu producţie record la grâu.

„Săptămânal primim notificări privind creşteri de preţuri, iar consumatorii de rând încă nu simt întregul impact. Eu sunt ancorat şi la ce se întâmplă în China (antreprenorul operează un business în comerţul online de încălţăminte - n.red.) şi am văzut o serie de şocuri formidabile, de la costuri foarte mari de transport, la preţuri explodate la materii prime şi la întârzieri uriaşe în livrări“, spune Ion Şoloman, antreprenorul care deţine împreună cu familia sa retailerul Best Market.

Reţeaua de magazine Best Market, administrată de compania Livorno Store, numără 15 unităţi dintre care zece în judeţul Dâmboviţa şi cinci în Bucureşti. Anul trecut, în plină pandemie, afacerile retailerului au urcat cu puţin peste 50%, la circa 90 mil. lei, valoare ce poziţionează compania ca unul dintre cei mai puternici jucători independenţi din comerţul alimentar local.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO