Companii

Antreprenorul care şi-a dus afacerea în Dubai ca să poată supravieţui: În România nu prea mai există industrie

Antreprenorul care şi-a dus afacerea în Dubai ca să...

Autor: Andreea Neferu

09.02.2014, 12:21 957

Exportul a devenit una dintre puţinele opţiuni de supravieţuire a firmelor româneşti din industrie, iar pieţele din Orientul Mijlociu sunt visul oricărei companii producătoare.

"DACĂ NU AI FIRME LOCALE PUTERNICE, NU CONTEZI", spune Ion Andronache, acţionarul majoritar şi directorul general al firmei Syscom 18, cu activităţi în domeniul automatizărilor industriale şi al sistemelor de măsurare. Ion Andronache vorbeşte despre cum ar trebui să arate filosofia de business a unei ţări şi practic cât de importantă este experienţa antreprenorială în dezvoltarea unei economii.

Din biroul său de pe Calea Plevnei din Bucureşti, plin de diplome şi de distincţii câştigate în ultimele două decenii, Andronache vede economia prin ochii unui antreprenor care a trăit şi euforia de după Revoluţie, şi hiperinflaţia din anii ’90, şi boomul economic, dar şi criza financiară din ultimii ani.

Citiţi articolul integral pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO