Companii

Antreprenorul Vasile Priceputu din Brăila pariază 3,6 mil. euro pe o fabrică de procesare a lucernei

Antreprenorul Vasile Priceputu din Brăila pariază 3,6...

Autor: Florentina Niţu

22.11.2019, 00:08 1135
Vasile Priceputu, fermier din Brăila, proprietarul companiei Pricons Agriculture, care cultivă lucernă de zece ani pe o suprafaţă de 60 de hectare, are în desfăşurare o investiţie de 3,6 mil. euro într-o fabrică de procesare şi depozitare a lucernei. Capacitatea fabricii va fi de 25.000-45.000 tone/an, a spus antreprenorul.

„Piaţa este într-o continuă expansiune. În urmă cu zece ani am fost printre primii români care exportau lucernă, într-adevăr procesată într-un mod rudimentar, cu o presă construită de mine. Am făcut studii, iar investiţia vine ca un rezultat al cercetărilor pe care le-am realizat. Valoarea proiectului este 3,6 mil. euro, fără TVA, 50% sunt fonduri proprii şi 50% sunt fonduri europene“, a spus Vasile Priceputu, proprietarul companiei Pricons Agriculture.

Fermierul explică că investiţia se împarte în trei părţi, achiziţionarea de echipamente fără montaj, echipamente cu montaj şi construcţiile propriu-zise.  Preţul unei tone de lucernă este de 400 de lei, iar conform agricultorilor producţia la hectar este de 15-18 tone.  În 2018, Pricons Agriculture a avut o cifră de afaceri de 1,8 milioane de lei, aproape dublă faţă de 2017,  iar marja de profit net a fost de 10%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO