Companii

Anuarul „Who’s Who in Business. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business“ din 2021

Argument Adelina Mihai, editor, Ziarul Financiar

Anuarul „Who’s Who in Business. Cei mai importanţi...
27.12.2021, 08:00 616

Anuarul „Who’s Who in Business. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business“ din 2021 cuprinde cei mai importanţi lideri din businessul românesc grupaţi pe sectoare de activitate. Aflat la a 14-a ediţie, anuarul este cea mai ilustrativă carte de vizită a mediului de afaceri românesc.

Ingineri sau economişti cu precădere, cei mai mulţi dintre managerii şi antreprenorii prezenţi în acest catalog şi-au continuat studiile cu programe de educaţie în leadership la şcolile de afaceri locale sau din străinătate.

Acest produs s-a născut dintr-o nevoie a pieţei de a avea o imagine consolidată a liderilor din businessul local: manageri, antreprenori, avocaţi sau consultanţi. Ei sunt cel mai bine plătiţi angajaţi din economie, iar deciziile lor influenţează vieţile a sute de mii de angajaţi din România. Obiectivul acestui anuar este de a uşura efortul de documentare al celor care vor să îşi formeze rapid o imagine asupra unui sector de activitate.

Catalogul celor mai importanţi oameni din business a luat naştere în 2008, la începutul crizei financiare internaţionale, iar de atunci şi până în prezent câte 150- 200 de manageri de top au fost schimbaţi în fiecare an în acest anuar.

Liderii din businessul românesc în anul 2021 se confruntă cu un alt tip de criză: sanitară, economică, energetică. Chiar dacă unele sectoare au avut creşteri semnificative ale activităţii în ultimul an (comerţ online, curierat, logistică, IT), altele suferă. Antreprenorii din restaurante nu reuşesc să revină la normalitatea de dinainte de pandemie din cauza restricţiilor şi a reticenţei la vaccinare a românilor, pe când în industria automotive producţia întâmpină probleme din cauza crizei mondiale de semiconductoare.

Cei care transmit primii pulsul în business sunt chiar managerii şi antreprenorii prezenţi în acest catalog, anuar care sintetizează „portretele“ celor care de-a lungul anului apar în interviurile şi în emisiunile Ziarului Financiar. 

„Who’s Who in Business. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business“ reprezintă oglinda economiei, iar cu cât liderii companiilor vor fi mai bine pregătiţi, cu atât şi companiile pe care le conduc vor creşte, iar România se va apropia de aşa-numita convergenţă cu Uniunea Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO