Companii

Anuarul ZF Cele mai dinamice companii din România. Industria de outsourcing: aici sunt marii angajatori. Industria de outsourcing din România cuprinde circa 1.000 de companii ce angajează 180.000 de oameni

Anuarul ZF Cele mai dinamice companii din România, care include peste 250 de companii cu rate de creştere de cel puţin 30% a cifrei de afaceri în ultimul an, este pe piaţă din 26 octombrie.

Anuarul ZF Cele mai dinamice companii din România, care include peste 250 de companii cu rate de creştere de cel puţin 30% a cifrei de afaceri în ultimul an, este pe piaţă din 26 octombrie.

Autor: Ramona Cornea

08.11.2022, 19:20 251

În cele mai dinamice 15 companii din acest sector lucrează 16.000 dintre ei ♦ Între 2019 şi 2021, toate companiile din clasament au crescut atât din punctul de vedere al afacerilor, cât şi din cel al numărului de salariaţi. Marii jucători din această piaţă spun că recrutează şi câte 250 de oameni pe lună şi că forţa de muncă din piaţă nu mai este suficientă.

Industria de externalizare de servicii, de outsourcing, una care a început să se dezvolte recent pe piaţa din România, pare că a prins aripi în ultimii trei ani. Deşi pandemia i-a speriat iniţial şi pe angajatorii din acest sector, companiile s-au pliat rapid pe noile nevoi ale pieţei şi au „înflorit“ în pandemie. Creşterea lor continuă şi după pandemie, cu o evoluţie continuă atât din punctul de vedere al afacerilor, cât şi din perspectiva recrutărilor.

În clasamentul de anul acesta, cea mai dinamică companie din sectorul de outsourcing în este Majorel, o companie cu sediul central în Luxemburg, care în România are patru birouri, amplasate în Braşov, Sibiu, Cluj şi Bucureşti.

„Anul 2021 a fost anul în care am crescut foarte mult, practic ne-am dublat numărul de angajaţi, ajungând la un număr de peste 2.000 de oameni. Anul acesta con­ti­nuăm să creştem, am adăugat clienţi noi în portofoliul nostru“, spunea anterior pentru ZF Daniela Micuşan, director general al companiei Majorel România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO