Companii

Anul 2021 a început cu scumpiri ale materiei prime pentru producătorii din construcţii: „Scumpirile pot pune în dificultate companiile mici, dar cele mai mari, cu disponibilităţi financiare, îşi vor consolida poziţia pe piaţă”

ANALIZĂ

Anul 2021 a început cu scumpiri ale materiei prime...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

13.02.2021, 09:45 2087

♦ Oţelul în mod special, materie primă pentru foarte multe companii cu activitate în construcţii, a trecut prin majorări de preţ considerabile, îngreunând activitatea producătorilor de acoperişuri, hale metalice sau panouri termoizolante.

Industria construcţiilor, deşi a fost una dintre puţinele care au continuat să meargă bine în ultimul an, în con­tex­tul pandemiei, se confruntă de câteva luni cu creşteri semnifica­ti­ve ale costurilor cu materialele, ceea ce pune evoluţia acestui sec­tor sub semnul întrebării. Oţelul în mod special, materie primă pentru foarte multe companii cu activitate în construcţii, a trecut prin majorări de preţ considerabile, îngreunând activitatea pro­ducătorilor de acoperişuri, hale metalice sau panouri termoizolante.

„Vom avea în fiecare industrie provocări punc­tuale, aşa cum este şi în domeniul nostru situaţia creşterii preţului la oţel şi oferta scă­zută a marilor combinate în raport cu cere­rea. Chiar şi în aceste condiţii, cred că ne vom adapta şi vom găsi soluţii de business“, spu­ne Horaţiu Ţepeş, proprietarul produ­că­torului de acoperişuri metalice Bilka Steel din Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO