Companii

Anul 2021 scrie istorie la preţul energiei: pentru prima dată media unei luni trece de 100 de euro pe MWh. August s-a închis la 113 euro pe MWh. Începând cu luna mai, galopul scumpirilor la energia electrică a devenit de neoprit, dar abia în prag de sezon rece autorităţile fac primii paşi pentru a lua măsurile necesare pentru protejarea consumatorilor în faţa scumpirii utilităţilor

Anul 2021 scrie istorie la preţul energiei: pentru prima...

Autor: Roxana Petrescu

15.09.2021, 11:00 1059

♦ Luptele politice au fost mai importante.

Media de tranzaţionare a energiei pe platfoma spot a bursei de electricitate OPCOM a fost pentru luna august de 113 euro pe MWh, nivel istoric în România, niciodată până acum nefiind depăşit pragul de 100 de euro pe MWh pentru tranzacţiile cu energie.

August marchează astfel cea de-a patra lună de scumpiri con­secutive, media fiind aproape dublă faţă de cea a lunii mai, când energia s-a tranzacţionat la 59 de euro pe MWh. În ciuda tuturor semnalelor din piaţă, autorităţile abia acum pregătesc o serie de măsuri pe ocrotirea consumatorilor vuln­erabili de utlităţi.  Astfel, în urmă cu o săptămână legea privind măsurile de protecţie pentru consumatorul vulnerabil de energie a fost adoptată, aceasta urmând să se aplice de la 1 noiembrie pentru 10 milioane de români, potrivit unor declaraţii recente făcute de Virgil Popescu, ministrul energiei.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro