Companii

Anul schimbărilor de manageri din industria farma. Care au fost mutările celor mai mari jucători

Anul schimbărilor de manageri din industria farma. Care...

Autor: Georgiana Mihalache

30.12.2016, 09:00 498

Evenimentele din industria farma au vizat anul acesta, pe lângă achiziţiile şi tranzacţiile celor mai mari jucători, şi schimbări la cel mai înalt nivel în ceea ce priveşte managementul marilor companii din acest sector care, de-a lungul timpului, s-a remarcat prin constanţă în ceea ce priveşte structura de management.

Una dintre schimbările semnificative de la vârful firmelor din sănătate în acest an este numirea lui Emmanuelle Valentin Fouchs în funcţia de country chair al companiei Sanofi. Aceasta a deţinut înainte funcţia de vicepreşedinte al grupului francez Sanofi, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 836 de milioane de lei, plasându-se pe locul al doilea la vânzări după AbbVie, potrivit Cegedim. Emmanuelle Valentin are o experienţă de peste 20 de ani în industria farma­ceu­tică şi lucrează în Sanofi din octombrie 2007.

Şi britanicii de la GSK, al optulea jucător din piaţa farma, cu o cifră de afaceri de 500 de milioane de lei anul trecut au mizat pe un nume nou în funcţia de director general al diviziei româneşti a companiei, Andre Vivan da Silva, 44 de ani, preluând conducerea începând din toamna acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO