Companii

Anularea PUZ-urilor de sector din Bucureşti va pune presiune pe piaţa birourilor, sunt trei-patru proiecte care aşteaptă. Acum avem cereri din partea unei companii care vrea să mute la Bucureşti angajaţi din Kiev

Anularea PUZ-urilor de sector din Bucureşti va pune...

Autor: Bogdan Alecu

01.03.2022, 12:00 123

♦ România nu riscă o destabilizare a investiţiilor pe plan local, în condiţiile în care cele mai multe au venit din partea jucătorilor regionali din Europa Centrală şi din Israel, iar aceştia spre deosebire de americani sau vest-europeni au o rezistenţă mai mare la perioade instabile, consideră consultanţii JLL.

Valoarea tranzacţiilor investiţionale a urcat spre 337 mil. euro în ultimul trimestru din 2021, faţă de 75 mil. euro în trimestrul al patrulea din 2020, iar peste 70% din investiţiile din ultimii doi ani au fost finanţate de companii din România, Ungaria, Cehia, Grecia şi Israel.

„Cei mai mulţi investitori au venit din România şi din regiune. În mod normal reprezintă un dezavantaj, însă investitorii din Europa de Vest şi Statele Unite urmăresc pieţe mai stabile şi sunt mai sensibili la ce se întâmplă faţă de cei din regiune sau Israel, de aceea nu vedem în piaţă tensiuni cu privire la evenimentele recente“, a explicat Andrei Văcaru head of capital markets JLL România.

El a subliniat că estimările realizate înainte de războiul din Ucraina cu privire la volumele de tranzacţie, care anul trecut au urcat uşor la 900 mil. euro, erau să atingă un nivel asemănător şi în 2022, însă momentan acestea nu sunt oprite sau amânate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO