Companii

Apetitul românilor pentru maşini electrice, susţinut de programul Rabla Plus, a dus Dacia Spring pe locul 2 în aprilie şi pe locul 4 în primele patru luni din 2022. O nouă sesiune Rabla Clasic şi Rabla Plus a început vineri, a anunţat Ministerul Mediului

Apetitul românilor pentru maşini electrice, susţinut...

Autor: Bogdan Alecu

21.05.2022, 10:03 1192

Maşinile electrice au „explo­dat“ în primele patru luni din 2022, potrivit datelor Asocia­ţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) pe baza cifrelor de la poliţie.

În intervalul ianuarie-aprilie s-au înregistrat aproape 3.000 de maşini electrice, de aproape cinci ori mai multe decât în perioada similară din 2021, în condiţiile în care în 2021 livrările modelului Dacia Spring au demarat abia în luna octombrie. Din totalul automobilelor electrice Dacia Spring a reprezentat jumătate, cu aproape 1.500 de unităţi. Creşterea are loc şi în contextul în care Spring continuă să se scumpească pe fondul creşterii preţurilor materiilor prime şi al transportului dinspre China, unde este produsă.

Mihai Bordeanu, directorul Automo­bile Dacia, declara într-un interviu pentru ZF din luna martie că Dacia deja atunci avea peste 10.000 de comenzi pentru Spring în derulare, iar volumele, atât pentru Europa cât şi pentru România, depăşesc aşteptările producătorului. Aceasta are un preţ, după scăderea Rabla, de circa 10.500 de euro, faţă de circa 8.000 de euro în martie 2021 când au fost deschise comenzile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO