Companii

Aproape în clubul miliardarilor în lei: Producătorul Borsec şi-a majorat cu 9% afacerile în 2022 şi a ajuns la 948 mil. lei

Aproape în clubul miliardarilor în lei: Producătorul...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

19.05.2023, 00:07 651

Acesta este cel mai bun an din istoria companiei româneşti.

Romaqua Group, cea mai mare companie cu acţionariat românesc din sectorul băuturilor,  a terminat anul 2022 cu o cifră de afaceri de peste 948 de milioane de lei (peste 192 mil. euro), în creştere cu aproape 9% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Acesta este cel mai bun an din istoria companiei româneşti care are în portofoliu unele dintre cele mai vândute branduri de ape minerale, dar care produce şi sucuri şi bere.

Profitul net al producătorului s-a diminuat însă cu 46% şi a ajuns la 49,3 milioane de lei.

Romaqua Group a avut în medie peste 2.100 de angajaţi.

De altfel, compania se clasează pe primul loc în topul angajatorilor din industria băuturilor, dar este şi cea mai mare companie producătoare de băuturi controlată de antreprenori locali. Potrivit termene.ro, Romaqua Group este controlată de Creţu-Hu Difei-Sofia (60,8% din acţiuni), Palfi Nicolae (30,8%) şi alţi acţionari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO