Companii

Aproape opt din zece cele mai mari insolvenţe sunt afaceri româneşti. „Această situaţie confirmă anumite trăsături ale aces­tora: lipsă de disciplină în piaţă, orientarea pe termen scurt şi nu dezvoltarea unui business durabil.“

Aproape opt din zece cele mai mari insolvenţe sunt...

Autor: Cristina Roşca

18.10.2016, 00:05 536
Topul celor mai mari 100 de companii intrate în incapacitate de plată în perioada 2011-2015 este dominat de afaceri româneşti, fie ele businessuri antreprenoriale sau de stat.
 
Astfel, 77 dintre cele 100 au în spate acţionari români.  Pe următoarele poziţii se află companiile cu acţionariat cipriot (6) şi libanez (4), ambele ţări cu un mediu economic instabil în ultima perioadă şi cu o orientare preponderentă către optimizarea fiscală.
 
Restul de 13 businessuri se împart între acţionari din Austria, Elveţia, Germania, Belize, Coreea de Sud, Italia şi Marea Britanie, potrivit unui studiu al com­paniei de consul­tanţă Coface.
 
Mai mult, datele Coface arată că cele mai mari afaceri intrate în insol­venţă în pe­rioada 2011-2015 sunt de re­gulă businessuri mari, cu tradiţie pe piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO