Companii

Aquila şi-a majorat capitalul cu 367 milioane lei, în urma finalizării ofertei publice iniţiale, şi se pregăteşte de achiziţionarea unor firme de distribuţie sau care deţin branduri importante pe piaţa bunurilor de larg consum

 Aquila şi-a majorat capitalul cu 367 milioane lei, în...

Autor: Roxana Rosu

17.11.2021, 13:18 1106

Aquila Part Prod, cel mai mare jucător de pe piaţa de distribuţie a bunurilor de larg consum, a realizat o majorare de capital de 367 milioane lei (74 mil.euro) în urma finalizării unei oferte publice iniţiale, fondurile urmând să fie folosite în primul rând pentru achiziţionarea unor companii care deţin branduri importante pe piaţa bunurilor de larg consum şi ale unor firme de distribuţie.

”Finalizarea cu succes a Ofertei Publice şi încrederea acordată astfel de investitori ne oferă posibilitatea de a continua drumul extinderii şi consolidării afacerii Aquila la un alt nivel. Interesul crescut al investitorilor ne confirmă viziunea şi activitatea derulată în cei peste 26 ani de la înfiinţare, fiind conştienţi că echipa, munca susţinută, spiritul antreprenorial şi parteneriatele pe termen lung sunt ingredientele necesare în afaceri pentru dezvoltare şi atingerea obiectivelor”, a declarat Jean Dumitrescu, Investor Relations Director, Aquila.

Oferta companiei a constat în vânzarea unui număr de maximum 66.666.800 acţiuni nou emise, reprezentând 50% din numărul total de acţiuni emise de Societate. Toate acţiunile emise au fost subscrise. Preţul final de ofertă în cadrul Ofertei Publice Iniţiale a fost stabilit la 5,5 lei/acţiune.

”Ne putem astfel consolida poziţia de lider şi diversifica şi ne putem creşte cota de piaţă şi profitabilitatea, aducând astfel valoare investitorilor noştri. Piaţa distribuţiei şi a bunurilor de larg consum în general cunosc schimbări continue, generate de noile tehnologii, de schimbarea trendurilor de consum şi de cerinţele tot mai importante din domeniul sustenabilităţii, iar noi suntem conştienţi că doar jucătorii importanţi, bine organizaţi şi agili vor prospera în acest mediu plin de provocări”, a mai spus Jean Dumitrescu.

O parte din fondurile obţinute vor fi folosite pentru capitalul de lucru, digitalizarea operaţiunilor, creşterea trasabilităţii şi productivităţii şi dezvoltarea brandurilor proprii..

Conform aprobărilor anterioare, tranzacţionarea acţiunilor Aquila (simbol de piaţă „AQ”) pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti este aşteptată să demareze în luna decembrie 2021.

SSIF Swiss Capital S.A. a acţionat în calitate de Intermediar al Ofertei, în vreme ce SSIF TradeVille S.A. şi SSIF BRK Financial Group S.A. au făcut parte din grupul de distribuţie. Firma de avocatura Schoenherr şi Asociaţii  a asigurat asistenţa juridică pe tot parcursul proiectului în strânsă colaborare cu coordonatorul departamentului juridic Aquila, Radu Vasilescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO