Companii

Aquila merge spre un nou an de creştere după ce şi-a majorat veniturile cu 11% în S1, la 961 mil. lei. Compania are o capitalizare de 756 mil. lei şi este controlată de Alin-Adrian Dociu şi Constantin-Cătălin Vasile

Aquila merge spre un nou an de creştere după ce şi-a...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

31.08.2022, 09:00 376

Aquila, lider de piaţă în domeniul serviciilor integrate de distribuţie şi logistică, a avut în primul semestru venituri de 961 milioane de lei, în creştere cu circa 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

„În pofida unui debut de an cu o semnificativă componentă imprevizibilă şi a accentelor vizibile de instabilitate, ne continuăm evoluţia puternic pozitivă cu un nou semestru de creştere. Veniturile din distribuţie au avut un avans de 11% în primele şase luni, axat în principal pe achiziţia Trigor din 2021 şi dezvoltarea continuă a bussinesului de distribuţie, cu focus pe fiecare dintre segmentele de retail“, a spus Cătălin Vasile, CEO Aquila. El adaugă faptul că diviziile GasStation (benzinării) şi HoReCa au înregistrat o creştere de 14%, în timp ce serviciile de logistică şi transport au cunoscut şi ele o majorare de 1,4%.

Compania a înregistrat un profit net de 32 milioane de lei la 30 iunie 2022, în creştere cu 74%  faţă de rezultatul înregistrat în primul semestru al anului trecut. Achiziţia companiei Trigor, din prima jumătate a anului 2021, a contribuit cu 3,4 milioane de lei la profitabilitatea Aquila, respectiv 2,5 milioane de lei în plus faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, conform rezultatelor consolidate aferente primului semestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO