Companii

Arabesque, cel mai mare profit din ultimii şase ani

Arabesque, cel mai mare profit din ultimii şase ani

Autor: Ioan Dornescu

28.05.2015, 00:07 1809

Distribuitorul de materiale de construcţii Ara­besque, deţinut de discretul antreprenor gălăţean Cezar Rapotan, a finalizat 2014 cu un rulaj în stagnare, la 1,5 miliarde de lei, ieşind astfel din zodia scăderilor, raportate la nivelul anilor 2012 şi 2013.

Businessul Arabesque, unul dintre liderii pieţei locale de distribuţie de materiale de construcţii şi bricolaj, a coborât cu 12% în ultimii trei ani, în contextul regresului general înregistrat de industria construcţiilor, însă faţă de cifrele anului 2005, care indicau afaceri de 735 de milioane lei, vânzările sunt duble.

Pentru acest an, compania îşi propune creşteri, atât la nivelul rulajului, cât şi al profitului, după ce distribuitorul a raportat în 2014 un rezultat net de 44 milioane de lei, cel mai ridicat din ultimii şase ani, respectiv o marjă de aproape 3%.

Prognozele de creştere sunt în linie cu estimările multor jucători din construcţii, care văd în 2015 anul în care cuvântul „scădere“ va trebui eliminat din discursul de business.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO