Companii

ARACO: Vremea nefavorabilă din februarie nu va avea un impact puternic asupra firmelor de construcţii

ARACO: Vremea nefavorabilă din februarie nu va avea un impact puternic asupra firmelor de construcţii

Foto: Shutterstock

Autor: Andreea Mioara Neferu

02.03.2012, 13:50 384

Firmele de construcţii nu au fost afectate puternic de vremea nefavorabilă din luna februarie, având în vedere că în perioada de iarnă, acestea au în general o acitivitate mai redusă, a declarat Laurenţiu Plosceanu, preşedinte al Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO), în cadrul conferinţei "Lipsa investiţiilor - criză, incompetenţă sau interese?".

"Pentru sectorul de construcţii nu este atipic ca în februarie, activitatea să fie mai redusă. Având în vedere că vorbim de un sector cu o mare sezonalitate, nu se pune problema unei amplificări a pierderilor din construcţii (pe fondul vremii nefavorabile din luna februarie - n.red.)", a declarat Plosceanu.

Referitor la modul în care au fost realizate deszăpezirile în această iarnă, preşedintele ARACO a declarat că deşi au fost condiţii meteo extrem de severe, nici asociaţia nu este mulţumită de modul în care s-au deblocat drumurile de zăpezi.

Problemele principale care au apărut după topirea zăpezii au fost gropile din asfalt. "E o cauză tipică de nepregătire a drumurilor pentru iernare. Acestea ar trebui pregătite din timp, de la finalul lui septembrie până în noiembrie. Ar trebui luate la pas şi unde se descoperă o fisură, aceasta să fie acoperită", a spus Alexandru Dobre, preşedinte de onoare al ARACO.

Piaţa construcţiilor şi-a continuat declinul anul trecut, acesta fiind însă mai temperat faţă de anii anteriori. Astfel, sectorul s-a ridicat la circa 9,3 miliarde de euro în 2011, în scădere de la 9,7 miliarde de euro în anul precedent şi de la 15,3 miliarde de euro în 2008. Nici pentru 2012, perspectivele nu sunt foarte optimiste, ARACO estimând că în cel mai obun caz, valoarea sectorului va ajunge între 9,3 şi 9,5 miliarde de euro.

ARACO reuneşte peste 1.300 de companii şi patronate din industria construcţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO