Companii

Ce arată analiza Sierra Quadrant: Liniştea de dinaintea furtunii - 2024, an de standby pentru majoritatea firmelor româneşti. Anul 2025 vine cu ameninţarea de creşteri de taxe, unele cu efecte directe în economie

Ovidiu Neacşu, partener coordonator, Sierra Quadrant

Ovidiu Neacşu, partener coordonator, Sierra Quadrant

Autor: Ramona Cornea

10.07.2024, 00:05 199

♦ „2024 este un an de standby pentru majoritatea firmelor româneşti. Este un an de respiro după patru ani de crize multiple, de inflaţie, de probleme logistice. Însă, din 2025, lucrurile vor arăta cu totul altfel.“

Economia românească va trece, în urmă­torii ani, printr-un amplu proces de restructu­rare, pe fondul provocărilor generate de schim­bările tehnologice, de criza forţei de mun­că şi de modificările fiscale. Fără o plani­ficare strategică, fără o restructurare a opera­ţiunilor şi fără un leadership capabil să antici­peze evoluţiile pieţei, multe dintre compa­niile româneşti, mai ales din secto­rul IMM-urilor, riscă să dispa­ră, avertizează o analiză a Sierra Quadrant privind perspectivele mediului de business românesc. Eco­no­mia, lumea în care trăim, nu mai seamănă deloc cu ce se în­tâm­pla acum 20-30 de ani. Nivelul de incertitu­dine a crescut foarte mult, iar planurile de business nu mai pot urmări o evoluţie liniară, susţine analiza citată.

În noua realitate economică, volatilitatea a devenit cuvântul de ordine, iar perspecti­vele trebuie să ia în calcul o mulţime de factori, de la ritmul tot mai alert de inovare, la AI şi schimbarea obiceiurilor de consum.

„2024 este un an de standby pentru ma­jori­tatea firmelor româneşti. Este un an de respiro după patru ani de crize mul­tiple, de inflaţie, de probleme logisti­ce. Este un an de acalmie în care, pe fondul stabilităţii oferite de cadrul electoral nu numai în România ci la nivel global, nu vom asista la modifi­cări semnificative de ordin fiscal, de­cizii majore care să afecteze businessul, nu vom avea surprize. Însă, din 2025, lucruri­le vor arăta cu totul altfel“, spune Ovidiu Neacşu, partener coordonator, Sierra Quadrant.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro