Companii

Cum arată portofoliul de produse al producătorului de medicamente Zentiva? Peste 95% din vânzări aduse de medicamentele cu prescripţie. În volume, Zentiva a vândut în 2021 peste 142 milioane de unităţi, în creştere cu 10% faţă de anul anterior

În volume, Zentiva a vândut în 2021 peste 142 milioane de unităţi, în creştere cu 10% faţă de anul anterior.

În volume, Zentiva a vândut în 2021 peste 142 milioane de unităţi, în creştere cu 10% faţă de anul anterior.

Autor: Georgiana Mihalache

24.08.2022, 17:30 161

♦ Zentiva are două fabrici în Bucureşti, după ce o tranzacţie internaţională a acţionarului companiei – Advent International, a adus sub umbrela grupului şi fabrica Labormed din Capitală.

Businessul producătorului de medicamente Zentiva Bucureşti se bazează pe produsele eliberate cu prescripţie medicală, peste 95% din vânzările companiei venind din acest segment de piaţă. Restul de 4,5% din vânzări este adus de produsele fără reţetă, potrivit raportului companiei publicat pe site-ul bursei.

Zentiva SA a raportat pentru anul 2021 o cifră de afaceri de 684 mil. lei, în creştere cu 22% faţă de anul anterior. La nivel de grup însă, pe toate societăţile sub umbrela Zentiva, cifra de afaceri a trecut de 1 mld. lei, din datele companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO