Companii

Ce arată topul celor mai vândute suplimente alimentare despre sănătatea românilor? Nutriţionist: „Românii conştientizează că nu mănâncă sănătos, la televizor sunt multe reclame la suplimente şi oamenii cumpără“

Vânzările de vitamine şi suplimente alimentare în România au ajuns în 2020 la 1,9 miliarde de lei, în creştere cu 5% faţă de anul anterior, potrivit Euromonitor.

Vânzările de vitamine şi suplimente alimentare în România au ajuns în 2020 la 1,9 miliarde de lei, în creştere cu 5% faţă de anul anterior, potrivit Euromonitor.

Autor: Georgiana Mihalache

12.02.2022, 11:41 3221

Cele mai vândute produse din categoria suplimentelor alimentare sunt destinate sistemului digestiv Oboseala sau afecţiunile hepatice îi mai determină pe pacienţi să caute produse de susţinere a alimentaţiei.

Trei din zece cele mai cumpărate suplimente alimentare s-au adresat afecţiunilor digestive, potrivit unui clasament realizat de Consiliul Concurenţei într-un studiu pe piaţa medicamentelor fără reţetă şi a suplimentelor alimentare.

Datele se referă la vânzările acestor produse în anul 2018 şi mai includ produse pentru susţinerea ficatului sau vitamine pentru oboseală şi stres.

„În anul 2019, suplimentele alimentare utilizate pentru susţinerea tractului digestiv şi me­tabolismului acoperă 77% din valoarea vân­zărilor aferente celor mai bine vândute 25 de branduri de suplimente alimentare. Acestea sunt urmate de su­pli­mentele ali­men­tare destinate sistemului genito-urinar, sis­te­mului cardiovascular şi sistemului musculo-scheletic“, se arată în raportul Concurenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO