Companii

ArcelorMittal a finalizat o investiţie de 6,5 milioane de euro la combinatul din Galaţi

ArcelorMittal a finalizat o investiţie de 6,5 milioane...

Autor: Mediafax

30.11.2016, 00:00 562

Producătorul de oţel ArcelorMittal Galaţi a realizat o investiţie de 6,5 mil. euro într-un pod rulant de mare capacitate care va servi la transportul oţelului lichid către maşinile de turnare, informează un comunicat al companiei.

„Acest proiect, în valoare de 6,5 mil. euro, este parte a planului nostru multi-anual de a investi 60 mil. euro pentru modernizarea oţelăriei, cu scopul de a îmbunătăţi atât productivitatea, cât şi calitatea produselor”, a spus Bruno Ribo, director general al ArcelorMittal Galaţi şi Skopje.

Pentru punerea pe poziţie s-a folosit o macara pe şenile de 600 tone capacitate, cea mai mare de acest tip din România, iar un segment al acoperişului oţelăriei a fost demontat pentru a introduce şi instala echipamentul. Noul pod rulant, care cântăreşte 416 tone, poate ridica 300 de tone de oţel lichid în oale acoperite.

Proiectul prevede nu doar instalarea podului rulant, ci şi reparaţia completă a grinzilor halei, a liniei de contact, a căii de rulare, echipamente electrice noi, dar şi operaţiuni de construcţii industriale. ArcelorMittal Galaţi a avut anul trecut o cifră de afaceri de 856 mil. euro şi pierderi de 67 mil. euro, în scădere cu 40% faţă de 2014, potrivit datelor de la mfinante.ro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO