Companii

ArcelorMittal Galaţi: Sperăm ca 2018 să fie primul an fără pierderi. Vom continua să reducem forţa de muncă

ArcelorMittal Galaţi: Sperăm ca 2018 să fie primul an...

Autor: Simona Tatu

11.12.2017, 00:07 6932

Bruno Ribo, directorul general al celui mai mare combinat siderurgic lo­cal, ArcelorMittal Galaţi, a spus că anul viitor compania ar putea să scape de pierderi, în con­textul în care nu a mai realizat profit de opt ani.

„De câţi­va ani noi avem rezultate opera­ţionale po­zitive (EBITDA), acum trebuie să fa­cem pasul următor, anume să putem finanţa com­plet activitatea noas­tră şi să ob­ţinem cel puţin un rezultat financiar neu­tru“, a spus Bruno Ribo într-un inter­viu pentru ZF.  

Combinatul Arce­lorMit­tal Galaţi a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de circa

3,5 mld. lei (786 mil. eu­ro), în scădere cu aproa­pe 8%, şi cu pierderi de 271 mil. lei (60 mil. euro), mai mici cu doar 9% faţă de anul anterior. Pro­ce­sul de restucturare a personalului va con­tinua şi în ur­mătorii ani, în contextul ac­tual al digi­ta­lizării, care aduce schim­bări ale profilu­ri­­lor joburilor, dar şi dispa­ri­ţia unora, spune managerul.

„Vom continua să re­ducem forţa de muncă an de an. Vor pleca unii co­legi mai în vârstă, dar vom continua să aducem for­ţă de muncă nouă şi tânără. Totuşi ponderea celor care vor fi angajaţi nu este la acelaşi nivel cu pon­derea celor care plea­că, deci nu câţi vor ple­ca vor şi veni.  Pas cu pas mo­der­ni­zăm amprenta noas­tră industrială, dar se schim­bă şi profilul slujbelor.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO