Companii

ArcelorMittal Galaţi: Sperăm ca 2018 să fie primul an fără pierderi. Vom continua să reducem forţa de muncă

ArcelorMittal Galaţi: Sperăm ca 2018 să fie primul an...

Autor: Simona Tatu

11.12.2017, 00:07 6931

Bruno Ribo, directorul general al celui mai mare combinat siderurgic lo­cal, ArcelorMittal Galaţi, a spus că anul viitor compania ar putea să scape de pierderi, în con­textul în care nu a mai realizat profit de opt ani.

„De câţi­va ani noi avem rezultate opera­ţionale po­zitive (EBITDA), acum trebuie să fa­cem pasul următor, anume să putem finanţa com­plet activitatea noas­tră şi să ob­ţinem cel puţin un rezultat financiar neu­tru“, a spus Bruno Ribo într-un inter­viu pentru ZF.  

Combinatul Arce­lorMit­tal Galaţi a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de circa

3,5 mld. lei (786 mil. eu­ro), în scădere cu aproa­pe 8%, şi cu pierderi de 271 mil. lei (60 mil. euro), mai mici cu doar 9% faţă de anul anterior. Pro­ce­sul de restucturare a personalului va con­tinua şi în ur­mătorii ani, în contextul ac­tual al digi­ta­lizării, care aduce schim­bări ale profilu­ri­­lor joburilor, dar şi dispa­ri­ţia unora, spune managerul.

„Vom continua să re­ducem forţa de muncă an de an. Vor pleca unii co­legi mai în vârstă, dar vom continua să aducem for­ţă de muncă nouă şi tânără. Totuşi ponderea celor care vor fi angajaţi nu este la acelaşi nivel cu pon­derea celor care plea­că, deci nu câţi vor ple­ca vor şi veni.  Pas cu pas mo­der­ni­zăm amprenta noas­tră industrială, dar se schim­bă şi profilul slujbelor.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO