ArcelorMittal Galaţi: Sperăm ca 2018 să fie primul an fără pierderi. Vom continua să reducem forţa de muncă

11 dec 2017 Autor: Simona Tatu

Bruno Ribo

Bruno Ribo, directorul general al celui mai mare combinat siderurgic lo­cal, ArcelorMittal Galaţi, a spus că anul viitor compania ar putea să scape de pierderi, în con­textul în care nu a mai realizat profit de opt ani.

„De câţi­va ani noi avem rezultate opera­ţionale po­zitive (EBITDA), acum trebuie să fa­cem pasul următor, anume să putem finanţa com­plet activitatea noas­tră şi să ob­ţinem cel puţin un rezultat financiar neu­tru“, a spus Bruno Ribo într-un inter­viu pentru ZF.  

Combinatul Arce­lorMit­tal Galaţi a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de circa

3,5 mld. lei (786 mil. eu­ro), în scădere cu aproa­pe 8%, şi cu pierderi de 271 mil. lei (60 mil. euro), mai mici cu doar 9% faţă de anul anterior. Pro­ce­sul de restucturare a personalului va con­tinua şi în ur­mătorii ani, în contextul ac­tual al digi­ta­lizării, care aduce schim­bări ale profilu­ri­­lor joburilor, dar şi dispa­ri­ţia unora, spune managerul.

„Vom continua să re­ducem forţa de muncă an de an. Vor pleca unii co­legi mai în vârstă, dar vom continua să aducem for­ţă de muncă nouă şi tânără. Totuşi ponderea celor care vor fi angajaţi nu este la acelaşi nivel cu pon­derea celor care plea­că, deci nu câţi vor ple­ca vor şi veni.  Pas cu pas mo­der­ni­zăm amprenta noas­tră industrială, dar se schim­bă şi profilul slujbelor.“

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.12.2017

 
Cuvinte cheie:
ArcelorMittal Galati
, pierderi
, siderurgie
, forta de munca
, Bruno Ribo
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide