Companii

ArcelorMittal profită de tarifele lui Donald Trump pe oţel: Compania a înregistrat cel mai mare profit trimestrial din ultimii şapte ani

ArcelorMittal profită de tarifele lui Donald Trump pe...

Autor: Alex Ciutacu

01.08.2018, 13:14 230

ArcelorMittal a raportat profituri mai mari, crescute de o cerere ridicată de pe piaţa de oţel şi de noua scenă comercială a lumii, potrivit Bloomberg.

Cel mai mare producător de oţel din lume a raportat cel mai mare profit trimestrial din ultimii şapte ani şi anunţă că se aşteaptă ca cererea să crească mai repede decât preconizează toată lumea.

 Timp de mai mulţi ani, ArcelorMittal a reclamat condiţii nefaste de comerţ în pieţele cheie din Europa şi Statele Unite. Însă tarifele preşedintelui Donald Trump au închis uşa pentru importurile ieftine, generând cele mai ridicate preţuri din ultimii ani, în timp ce Europa îşi protejează din ce în ce mai mult producătorii domestici.

În acelaşi timp, exportatorii chinezi se prăbuşesc, iar cererea de oţel din aproape toate pieţele mari va creşte şi mai mult anul acesta.

„Perspectivele pentru a doua jumătate a anului sunt încurajatoare încât anticipăm condiţii favorabile de piaţă în continuare”, spune Lakshmi Mittal, CEO-ul ArcelorMittal.

ArcelorMittal şi-a crescut predicţia pentru cererea de oţel din perioada următoare, anunţând că se aşteaptă la o creştere a consumului cu 3% în 2018, faţă de creşterea de 2,5% în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cererea din Statele Unite şi Europa ar putea creşte cu peste 3%.

Cu veştile bune la nivel macro, ArcelorMittal a raportat EBIDTA de 3,07 miliarde dolari în al doilea trimestru, în creştere faţă de 2,11 miliarde de dolari în anul anterior, şi peste aşteptările analiştilor de 2,94 miliarde dolari.

Profitul net a crescut cu 41% la 1,87 miliarde dolari.

ArcelorMittal încearcă să crească în continuare. Uniunea Europeană a aprobat recent tranzacţia de 1,8 miliarde de euro cu Ilva, cea mai mare oţelărie din Europa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO