Companii

Arctic a luat 70 de hectare de teren pentru fabrica de maşini de spălat

Arctic a luat 70 de hectare de teren pentru fabrica de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

25.02.2016, 00:07 2518

Arctic, cel mai mare producător local de electro­cas­ni­ce, va construi fabrica de maşini de spălat rufe şi vase pe o suprafaţă de circa 70 de hectare în localitatea dâm­bo­vi­ţeană Ulmi, la 30 de kilometri de fabrica de frigidere pe care o deţine în prezent la Găeşti.

Fabrica va necesita o inves­tiţie totală de circa 100 mil. euro, o parte fiind acoperită de pro­fiturile realizate de Arctic în ul­ti­mii ani, iar pentru cealaltă par­te compania speră să obţină un ajutor de stat de 37,5 mil. euro.

„Arctic SA a depus o ce­rere pentru emiterea certifi­ca­tu­lui de urbanism pentru con­struc­ţia unei unităţi de pro­duc­ţie a maşinilor de spălat rufe şi de spălat vase, depozit produse finite, la­bo­ratoare, birouri, cantină, par­cări, alei carosabile şi pietonale, îm­prejmuire, branşament uti­lităţi şi organizare de şantier“, a declarat pentru ZF Adrian Du­mi­tru, vicepreşedintele Consi­liu­lui Judeţean Dâmboviţa. El spune că producătorul va angaja până la 2.500 de salariaţi în această fabrică. Astfel, pro­ducătorul va ajunge la peste 5.500 de salariaţi pe plan local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO