Companii

Arctic a trimis anul trecut frigidere de 1,2 mld. lei de la Găeşti în toată lumea

Arctic a trimis anul trecut frigidere de 1,2 mld. lei de...

Autor: Cristina Roşca

23.05.2016, 00:07 808

Producătorul de electrocasnice Arctic din Găeşti a exportat anul trecut frigidere şi congelatoare Beko în valoare de 1,2 mld. lei (270 mil. euro), cu 13,4% mai mult decât în 2014. Produsele made in Romania au ajuns pe circa 60 de pieţe din toată lumea, din Franţa în Turcia şi din Africa de Sud în Germania.

Brandul de electrocasnice Beko este unul dintre cele mai cunoscute din lume, însă puţini ştiu că o parte dintre frigidere sunt realizate în România. Totuşi, brandul este cunoscut la nivel mondial mai ales că din vara lui 2014 este sponsorul oficial al clubului FC Barcelona, cea mai puternică echipă de fotbal din lume anul trecut. Brandul apa­re pe echipamentul folosit de Barce­lona în întâlnirile din campio­na­tul Spaniei. Turcii de la Arcelik, pro­prietarul Arctic, spu­neau an­te­rior că acest parte­neriat ar pu­tea avea un impact semni­fi­ca­tiv asupra businessului în con­tex­tul în care spaniolii au la nivel mon­dial 300 de milioane de fani, care s-ar putea transfor­ma în cli­enţi ai produselor com­pa­niei.

Arc­tic este cel mai puter­nic produ­cător de electro­cas­nice din lume, cu afaceri de 1,8 mld. lei (400 mil. euro) anul trecut, în creştere cu 18% faţă de 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO