Companii

Arctic, cel mai mare producător local de electrocasnice, saltă de la 1 martie 2022 salariul minim din companie la 2.632 de lei brut, cu doar 82 de lei peste minimul pe economie. Compania are pe plan local peste 3.600 de salariaţi, fiind unul dintre marii angajatori

Arctic, cel mai mare producător local de electrocasnice,...

Autor: Cristina Roşca, Liviu Popescu

13.01.2022, 17:00 255

♦ Arctic nu a precizat câţi angajaţi sunt plătiţi cu salariul minim ♦ Salariul mediu brut în domeniul Fabricarea echipamentelor electrice (CAEN-ul mare sub care se încadrează şi Arctic) este de 5.171 de lei, adică 3.137 de lei net.

Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice, ce deţine două fabrici în România unde produce frigidere şi maşini de spălat, majorează începând cu 1 martie 2022 sa­lariul minim în companie la nivelul de 2.632 de lei brut, con­form unor documente consultate de ZF. Majorarea vi­ne în contextul în care începând cu acest an salariul minim la ni­vel naţional e de 2.550 de lei brut. Acest lucru în­seamnă că exis­tă oameni în ca­drul Arctic care vor câştiga doar cu 82 de lei peste minimul brut pe economie. Până la închiderea edi­ţiei, re­prezen­tanţii Arctic nu au răspuns solicitării ZF pri­vind aceste majorări, astfel că nu au precizat câţi dintre sala­riaţii com­paniei sunt plătiţi cu mini­mul menţionat.

Producătorul de electrocas­ni­ce are pe plan local peste 3.600 de salariaţi, fiind unul dintre marii angajatori. Cei mai mulţi dintre sa­lariaţi lucrează în producţie, adică în una dintre cele două fabrici din Găeşti şi Ulmi, ambele în judeţul Dâmboviţa. Arctic ope­rează pe aceeaşi entitate juridică tot businessul, ceea ce înseamnă şi comerţul, astfel că aici sunt incluşi şi angajaţii din vânzări, însă aceştia sunt mai puţini numeric.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO