Companii

Arctic deschide în România un hub regional de piese de schimb. „România are un rol strategic, fiind o piaţă ideală atât ca hub de producţie, cât şi ca un centru de coordonare a activităţilor logistice“

Murat Büyükerk, chief executive officer al Arctic: Noul hub regional înfiinţat în Argeş este încă o dovadă a angajamentului faţă de România şi este totodată o dovadă a poziţiei speciale de care aceasta se bucură în cadrul grupului Arçelik.

Murat Büyükerk, chief executive officer al Arctic: Noul hub regional înfiinţat în Argeş este încă o dovadă a angajamentului faţă de România şi este totodată o dovadă a poziţiei speciale de care aceasta se bucură în cadrul grupului Arçelik.

Autor: Cristina Roşca

10.04.2022, 10:18 92

♦ Arctic este cel mai mare producător local de electrocasnice, cu două fabrici în judeţul Dâmboviţa ♦ Cu o istorie de peste o jumătate de secol, Arctic face parte din grupul turc Arçelik din 2002, perioadă în care atât cifra de afaceri, cât şi capacitatea de producţie au crescut semnificativ ♦ Compania a investit peste 320 de milioane de euro în România.

Poziţia strategică a României, la intersecţia mai multor pieţe, i-a determinat pe reprezentanţii producătorului de electro­casnice Arctic să deschidă pe plan local un hub regional de piese de schimb ce va aproviziona 23 de ţări.

„Noul hub regional înfiinţat în Argeş este încă o dovadă a angajamentului faţă de România şi este totodată o dovadă a poziţiei speciale de care aceasta se bucură în cadrul grupului Arçelik. România are un rol strategic, la intersecţia a trei mari pieţe, ceea ce o face ideală atât ca hub de producţie, cât şi ca un centru important de coordonare a activităţilor logistice“, a declarat Murat Büyükerk, chief executive officer al Arctic.

El declarase anterior pentru ZF că locaţia favorabilă, accesul bun la pieţe diverse şi costul moderat al forţei de muncă sunt punctele forte ale pieţei locale. România este foarte competitivă în ceea ce priveşte capitalul uman calificat şi infrastructura digitală, dar piaţa locală trebuie să prioritizeze în continuare transformarea sa digitală, adauga executivul. Arctic este cel mai mare producător local de electrocasnice, cu două fabrici în judeţul Dâmboviţa, cea mai nouă, fiind inaugurată în 2019. Cu o istorie de peste o jumătate de secol, Arctic face parte din grupul turc Arçelik din 2002, perioadă în care atât cifra de afaceri, cât şi capacitatea de producţie au crescut semnificativ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO