Companii

Arctic deschide service-ul numărul 39. Mai are 70 de unităţi mobile

Arctic deschide service-ul numărul 39. Mai are 70 de unităţi mobile

Autor: Cristina Roşca

30.11.2011, 00:07 660

Producătorul de electro­cas­nice Arctic din Găeşti va deschide a 39-a reprezentanţă service din România pe Calea Mo­şilor din Capitală, lucrările pentru amenajare fiind deja începute.

"Investiţiile în segmentul de servicii au reprezentat una dintre direcţiile strategice de dezvoltare urmate de Arçelik în cadrul Arctic", spun reprezentanţii Arctic.

Aceştia nu oferă cifre cu privire la suma necesară investiţiilor în acest spaţiu, însă, potrivit estimărilor ZF, se ridică la câteva zeci, chiar sute de mii de euro. În prezent, la nivel naţional există 38 de reprezentanţe service şi peste 70 de unităţi mobile de intervenţie dotate cu tehnică de depanare şi piese de schimb pentru clienţii care cumpără produse Arctic şi Beko. Acestea asi­gură service atât în timpul perioadei de garanţie, cât şi post-garanţie, pre­cum şi piese de schimb şi consu­mabile pentru întreaga durată de viaţă a pro­dusului.

Reprezentanţii companiei nu oferă date despre ponderea diviziei de service în totalul afacerilor şi nici preţurile.

Arctic a obţinut în perioada ianuarie-septembrie 2011 afaceri de 165 milioane de euro, în creştere cu 16% comparativ cu perioada simi­lară din 2010. În aceste condiţii, dacă cifra de afaceri va avansa la nivelul întregului an în acelaşi ritm, Arctic ar putea ajunge la finalul lui 2011 cu afaceri de 260 mil. euro, faţă de 224 anul trecut, potrivit estimărilor ZF.

Cifra de afaceri cuprinde vân­zările de aparate frigorifice produse la Găeşti (frigidere Arctic şi Beko) şi vânzările de electrocasnice (maşini de spălat, aragazuri şi maşini de spălat vase) produse în celelalte fabrici din grupul turc Arçelik, care deţine Arctic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO