Companii

Arctic a finalizat investiţia de 150 mil.euro în fabrica de maşini de spălat din comuna Ulmi. Acesta este cel mai mare proiect de investiţii din Dâmboviţa, un judeţ în care soldul total al investiţiilor străine directe era la finalul lui 2018 de 334 milioane euro

Fabrica Arctic din comuna Ulmi va avea o capacitate de producţie de 2,2 milioane de maşini de spălat pe an

Fabrica Arctic din comuna Ulmi va avea o capacitate de producţie de 2,2 milioane de maşini de spălat pe an

Autor: Ramona Cornea

03.10.2019, 00:00 211

Arctic, cel mai mare produ­că­tor local de electrocasnice, care deţine o fabrică la Găeşti, a finalizat investiţia de 150 de mi­lioane de euro în a doua unitate de pro­ducţie din România, ridicată de la zero în comuna Ulmi, judeţul Dâmbo­viţa. Acesta este cel mai mare proiect de investiţii din Dâmboviţa, un judeţ în care Arctic generează deja peste 15% din cifra de afaceri totală prin fabrica de la Găeşti. Mai mult, soldul total al in­vestiţiilor străine directe în Dâmboviţa era, până la finalizarea acestei fabrici, de 334 mil. euro, potrivit datelor BNR. Vecinii – Prahova sau Argeş - aveau un sold al ISD-urilor de 2,4 mld. euro, res­pectiv 1,2 mld. euro în 2018, după cum arată sursa citată.

Fabrica Arctic din comuna Ulmi a fost con­struită în 17 luni, pe o suprafaţă de peste 700.000 m2 şi va avea o capacitate de pro­duc­ţie de 2,2 milioane de maşini de spălat pe an.

„Noua fabrică de maşini de spălat din Ulmi reprezintă un pas important în transformarea României într-un hub de producţie de electrocasnice pentru întreaga Europă. Au fost create peste 1.400 de noi locuri de muncă, iar produsele noastre vor ajunge în peste 85 de ţări“, a declarat Murat Büyükerk, CEO al Arctic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO