Companii

Arctic închide temporar fabrica de la Găeşti, judeţul Dâmboviţa, după ce câteva zeci de angajaţi au fost diagnosticaţi cu Covid-19. Fabrica are 4.000 de salariaţi

Arctic închide temporar fabrica de la Găeşti, judeţul...

Autor: Cristina Roşca

16.05.2020, 21:00 22439
Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România, închide temporar fabrica de la Găeşti, judeţul Dâmboviţa, după ce 66 de angajaţi au fost diagnosticaţi cu Covid-19. Fabrica are 4.000 de salariaţi. Compania mai are o unitate de producţie în acelaşi judeţ la Ulmi, unde lucrează 500 de oameni

„La fabrica din Găeşti s-au confirmat 66 de cazuri de Covid-19, în urma unei proceduri de testare iniţiată de compania Arctic, după primul caz raportat pe data de 7 mai. Arctic a luat decizia de a închide fabrica, cu efect imediat. Toţi cei confirmaţi pozitiv sunt asimptomatici şi sunt spitalizaţi, sub atenta monitorizare a autorităţilor medicale locale”, spun oficialii companiei.

Liniile de lăzi frigorifice vor începe producţia pe data de 2 iunie, iar liniile de frigidere pe data de 25 mai. Între timp, fabrica va trece printr-un program intens de dezinfecţie.

Toţi angajaţii fabricii din Găeşti vor intra în şomaj tehnic pentru întreaga perioadă în care liniile de producţie rămân închise, iar diferenţa până la salariul net corespunzător fiecărei poziţii va fi acoperită de Arctic.

“Am iniţiat proactiv testarea ca o măsură suplimentară de siguranţă la cele deja existente în toate facilităţile noastre. Punem în aplicare o serie de măsuri stricte şi proactive, aşa cum rezultă şi din inspecţiile sanitare întreprinse şi lucrăm în strânsă cooperare cu autorităţile sanitare locale şi centrale, pentru a preveni răspândirea virusului şi a proteja sănătatea angajaţilor noştri. Rămânem aproape şi oferim tot sprijinul nostru tuturor celor afectaţi şi familiilor lor”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

Încă din primele stadii ale pandemiei, compania a luat o serie de măsuri de protecţie. Angajaţii au primit toate echipamentele de protecţie necesare în lupta împotriva răspândirii Covid-19, în conformitate cu protocolul pandemic al companiei şi recomandările autorităţilor.

Compania a intensificat măsurile de curăţenie şi igienă, precum şi frecvenţa igienizării în timpul zilei, inclusiv igienizarea suplimentară a suprafeţelor des utilizate.

Totodată, kituri de igienă au fost instalate în toate punctele de trafic şi spaţiile de facilităţi, în timp ce toate zonele comune ale clădirilor şi instalaţiile sunt în permanenţă dezinfectate, inclusiv autobuzele utilizate pentru transportul angajaţilor.

În fabrici au fost puse covoare dezinfectante la porţile de acces, precum şi camere termice pentru verificarea temperaturii.

 

La depozitul de la fabrica din Găeşti au fost montate dispozitive de curăţare pentru camioanele care vin din zone cu risc ridicat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO